Havermout met peer, anijs en hazelnoten

Voor 1 portie:

50 gram havervlokken
250 ml amandelmelk
1 peer
1 eetlepel ahornsiroop of honing
2 eetlepels water
1 theelepel anijszaadjes
een handje hazelnoten

Bereiding

oe de havervlokken en de amandelmelk in een pan en breng langzaam de kook. Kook net zo lang tot je een pap hebt. Dit is na ongeveer 4 a 5 minuten.

Verwarm de ahornsiroop/honing met het water en de anijszaadjes in een kleine koekenpan. Snijd de peer doormidden en leg met de gesneden kant naar beneden in de koekenpan. Laat dit 7 a 8 minuutjes pruttelen. Haal de peer uit de pan. Voeg eventueel wat extra ahornsiroop toe en bak ook de hazelnoten nog kort in de pan.

Serveer de havermoutpap met de peer en hazelnoten.

Experimenteer met kruiden voor een eigen smaak, zelf vind ik kardemon bijvoorbeeld erg lekker!

Eet lekker!