Rita-Ruibing-TotalDetox.png

Rita Ruibing

Als jong meisje had ik er al een hekel aan om dingen te moeten. Op school keek ik liever uit het raam en paardrijden vond ik leuk, maar níet als het moest. Ik wilde vrij zijn en niet bekneld worden.

Die vrijheid en die ruimte zijn nog steeds heel belangrijk voor me. Het is niet alleen de rode draad in mijn eigen leven, het is ook iets dat ik anderen wil geven. In mijn werk als darmtherapeut help ik anderen om ruimte en vrijheid te ervaren. Fysieke ruimte én mentale ruimte.

 

“Leer er maar mee leven”

Zolang ik me kan herinneren, heb ik buikklachten gehad. Als kind had ik altijd een opgeblazen buik en zag ik soms werkelijk groen van de pijn. Ziekenhuizen en dokters kwamen niet achter de oorzaak en al snel werd er tegen me gezegd dat ik een prikkelbare darm had. Ik moest er maar mee leren leven.

Ik probeerde mijn voeding te veranderen en zocht soms naar medicijnen. Ik probeerde van alles om me beter te voelen, maar niets hielp. Totdat in 2006 de pijn zo erg werd dat ik bijna niet kon ademhalen. Er móest iets gebeuren. Ik had in die tijd over darmspoelingen gelezen en dat leek me eigenlijk vreselijk eng en gek. Maar mijn klachten waren zo heftig dat ik het wilde proberen.

Het oude maakt ruimte
voor het nieuwe

Ik ging op zoek naar een kliniek en heb daar een aantal behandelingen gedaan die mijn leven hebben veranderd. De darmspoelingen hadden zowel fysiek als mentaal een enorm transformerende impact. Fysiek voelde ik éindelijk hoe een buik ook kan voelen: zacht, ontspannen en fijn. En het was geweldig om te ervaren hoe het is om gewoon naar de wc te kunnen.

Maar ook mentaal gebeurde er indrukwekkend veel. Het was alsof er op álle vlakken ruimte ontstond en er verteerd kon worden. Het oude maakte ruimte voor het nieuwe.

Ik wist toen direct dat ik dat ook aan anderen wilde geven; het gevoel dat je werkelijk opruimt van binnen. Als je je fysiek en mentaal goed voelt, kun je zoveel meer uit het leven halen. Vanuit mijn vak en ervaring ondersteun ik anderen daar graag bij.

Je bent in ervaren handen

Ruim 11 jaar ben ik inmiddels werkzaam als colonhydrotherapeut en ik heb meer dan 1000 cliënten behandeld. Naast ervaringsdeskundige te zijn beschik ik uiteraard over alle benodigde medische diploma’s om mijn vak volgens de eisen van nu uit te oefenen. Ik kuur zelf ook nog steeds elk jaar om mijn darmen te ondersteunen.

 

Gratis adviesgesprek

Wil je eerst nog even overleggen voor je een keuze maakt?