Borstweefselbehandeling

Liefdevolle zorg voor je borsten met borstweefselbehandelingen

Je borsten zijn een belangrijk onderdeel van je lichaam en toch besteden we maar weinig aandacht en zorg aan ze. Borsten worden in onze cultuur vooral geassocieerd met seksualiteit en met ziekte, en daardoor vinden veel vrouwen het ongemakkelijk of zelfs eng om hun eigen borsten aan te raken of daar aangeraakt te worden.

En dat terwijl je borsten op allerlei vlakken belangrijk voor je zijn. Betere zorg voor je borsten kan bijvoorbeeld helpen bij pijnlijke of gevoelige borsten, harde plekken, pijnlijk littekenweefsel of bij het beter in contact kunnen zijn met je eigen lichaam.


Je lymfestelsel reinigt je lichaam

Borsten bestaan vooral uit vetweefsel, bindweefsel, melkklieren, bloedvaten en lymfevaten. Je lymfestelsel is een afvoerend systeem en neemt vocht en afvalstoffen uit je lichaam op. Je kunt het dus zien als een belangrijke reinigingsdienst van je lijf.

Borstweefselbehandelingen stimuleren de doorbloeding van je borsten en van het hele borstgebied. Lymfevocht met afvalstoffen wordt daardoor beter en sneller afgevoerd, met als resultaat dat je borsten zachter, minder pijnlijk en voller voelen.

blaadje2.jpg

“Als je de juiste omstandigheden schept, kun je je lichaam de kans geven om te helen.”
— Rita Ruibing

Zachtheid-borsten.jpg

Gezondheid zit in ontspanning en zachtheid

Borstweefselbehandelingen zijn waardevol voor alle vrouwen. Veel vrouwen komen met klachten van pijnlijke of gevoelige borsten. Soms vooral rond de menstruatie, soms altijd. De impact van pijnlijke borsten kan groot zijn en ik weet uit eigen ervaring dat de behandelingen bij die klachten veel effect hebben.

Steeds meer vrouwen doen een thermografie om de gezondheid van hun borsten te onderzoeken. Als er bij zo'n thermografie wat onrust in je borsten blijkt, of een gebrekkige doorstroming van je lymfestelsel, dan zijn borstweefselbehandelingen waardevol om je gezondheid te ondersteunen.

Maar ook na trauma, kunnen de behandelingen ondersteunend zijn als goede zelfzorg. Bijvoorbeeld na borstkanker of na een ongeluk. Borstweefselbehandelingen kunnen helpen om in zachtheid te helen. Ik geloof dat heling in ontspanning zit. Als je de juiste omstandigheden schept, kun je je lichaam de kans geven om te helen.

De behandelingen zorgen tot slot voor een beter contact met je borsten. Je borsten horen bij je lichaam. Je mag trots op ze zijn en liefdevol met ze om gaan.


“Ik merk dat mijn borsten zachter en soepeler zijn geworden door de behandelingen. Ik ben meer in contact met mijn borsten en er is meer ruimte is voor doorstroming. Rita heeft een prettige en zekere aanraking waardoor ik het heel ontspannen was.”
— Karin

Borstweefselbehandelingen zijn geschikt voor vrouwen die:

  • De gezondheid van hun borsten willen ondersteunen

  • Pijnlijke borsten hebben, bijvoorbeeld tijdens de menstruatie of de overgang

  • Pijnlijk littekenweefsel hebben na een ongeluk, een borstoperatie of na bestraling

  • Zich zorgen maken over de gezondheid van hun borsten

  • Beter contact willen met hun borsten

  • Harde of pijnlijke plekken voelen in hun borsten

  • Een kinderwens hebben en borstvoeding willen geven

  • Positieve aandacht aan hun lichaam en hun vrouw zijn willen geven

Bij twijfel over de conditie van het borstweefsel verwijs ik je altijd door naar de huisarts of specialist. Borstweefselbehandelingen zijn een aanvulling op de aanbevolen onderzoeken en controles.

meloen-borst2.jpg

“Ik heb drie keer een borstweefselbehandeling bij Rita gehad en ben erg tevreden. Mijn borsten voelen zachter en soepeler en ik heb het idee dat de energie beter stroomt. Ook heb ik minder harde plekjes in mijn borsten. Ik vond de behandelingen prettig en Rita gaf me een veilig en vertrouwd gevoel.”
— Anne

Meestgestelde vragen

+ Hoe gaan de behandelingen in zijn werk?

Voor de eerste behandeling krijg je een intake-formulier om te bekijken met welke klachten of behoefte je komt. Dat formulier bespreken we bij de eerste behandeling, zodat ik je zo goed mogelijk kan behandelen.

De behandeling duurt ruim een uur en je ligt comfortabel op een warm bed met warme dekens. We beginnen de behandeling altijd met het halsgebied. Dat voelt heel fijn en ontspannen en is daarom ook een prettige voorbereiding op de borstweefselbehandeling. Daarna behandel ik je borsten op een hele zachte manier. Vrouwen ervaren de behandeling als heel ontspannend en merken tijdens en na de behandelingen veel effect.

+ Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Je kunt een losse behandeling nemen, maar vaak is drie behandelingen wenselijk. Tussen de behandelingen zit dan drie tot vier weken. In die tussentijd kun je goed voelen wat er veranderd en hebben de behandelingen het meeste effect. Daarna kan je 1 of 2 keer per jaar komen voor onderhoud.

+ Ik vind het spannend om bloot te liggen.

Het kan spannend voelen om bloot te liggen en daarom besteed ik veel aandacht aan je gevoel van veiligheid. De borst waar niet mee gewerkt wordt, is bijvoorbeeld afgedekt met warme handdoeken. Dat geeft vaak al een comfortabel en geborgen gevoel.

+ Het lijkt me onprettig als iemand aan mijn borsten komt.

Ik ben me bewust van jouw kwetsbaarheid en ga hier respectvol en zorgvuldig mee om. Alles gaat in overleg. Ik vertel precies wat ik ga doen en niets gebeurt zonder dat je het wilt.

+ Ik las dat het ongezond is om een BH te dragen, hoe zit dat?

Het lymfestelsel van je borsten functioneert het beste als je borsten kunnen bewegen. BH's knellen je borsten vaak af, je kunt je borstgezondheid dus inderdaad verbeteren door je BH af en toe uit te doen. Als je dat niet gewend bent, kun je beginnen met bijvoorbeeld 's avonds bij het thuiskomen je BH uittrekken. Of door in het weekend geen BH te dragen. Je zult merken dat het na een tijdje prettig voelt en een positief effect heeft op je borsten.


Gratis adviesgesprek

Wil je eerst nog even overleggen voor je een keuze maakt?