Bietenhummus-maiscracker-detox.jpg

Reinig je lichaam met een detoxkuur

In de laatste honderd jaar zijn we als mens te veel en te vaak gaan eten. We eten soms de hele dag door en daarmee krijgt je spijsvertering nooit rust. Je darmen raken vervuild en er kunnen allerlei klachten ontstaan.

Ons lichaam heeft gelukkig een geweldig zelfherstellend vermogen, maar het heeft wel de juiste omstandigheden nodig om dat te kunnen doen. Tijdens een Detoxkuur geef je je lichaam even helemaal rust, en krijgt het de tijd om op te ruimen en te repareren.

Na afloop voel je je gezonder en gelukkiger, heb je meer energie en een stralende huid.


Hoe gaat de detoxkuur in zijn werk?

Je krijgt na de intake een complete Detox Box mee naar huis. Daarin zitten voedingssupplementen en menu's voor de hele kuur. De reinigingskuur duurt ongeveer 15 dagen en bestaat uit drie fasen: we starten met de Voorbereidingsfase van 5 dagen, dan de Detox-fase van 5 tot 7 dagen en we eindigen met de Opbouwfase van 4 dagen.

In de menu's staat wat je tijdens de kuur wel en niet kunt eten en drinken. Wat kun je in welke fase maken en welke hoeveelheden zijn goed? Je kunt die adviezen precies volgen, of we passen het samen aan aan jouw situatie. De voedingssupplementen die je mee krijgt, voorzien je lichaam van de nodige vitaminen en mineralen en zorgen ervoor dat je lichaam al begint met reinigen. Je bereidt je lichaam voor op de Detox-fase.

TotalDetox2018-41.jpg

“Een sapvastenkuur in combinatie met darmspoelingen werkt elke keer weer fantastisch. Ik vind het onvoorstelbaar hoeveel ontlasting er nog in je lijf zit, terwijl je al meerdere dagen geen vast voedsel eet. Na een dag of drie krijg ik altijd meer energie en zit ik lekkerder in mijn vel. Een kuur helpt me om slechte eetpatronen te doorbreken en een nieuwe start te maken.”
— Barbara

TotalDetox-blender-smoothie.jpg

Detoxfase

In het meest ideale geval ben je tijdens de Detoxfase aan het sapvasten met groente- en fruitsap. Voor sommige mensen is het beter om ook lichte soepjes of smoothies te eten. We overleggen daarover en ik adviseer je. Tijdens de Detoxfase eet je verder niets. Je lichaam krijg daardoor rust terwijl de supplementen ervoor zorgen dat je voldoende mineralen, vitaminen en vezels binnen krijgt.

Opbouwfase

Na de Detox-fase volgt de Opbouwfase. Je bouwt dan weer rustig op naar een normaal eetpatroon. Je kunt de kuur zien als een reset van je lichaam en het is daarom een ideaal moment om een gezonder eetpatroon aan te wennen. Veel mensen vinden een reinigingskuur heel ondersteunend bij een life style-verandering die ze al lang in gang willen zetten. Samen kijken we naar je voedingspatroon vóór de kuur en we bespreken hoe dat gezonder kan voor jouw lijf.


Darmspoelingen voor een diepe reiniging

Tijdens de hele kuur neem je drie darmspoelingen. De spoelingen focussen zich rond de Detox-fase en helpen je om de kuur goed door te komen. De kuur en de darmspoelingen versterken elkaar en zorgen voor een diepe reiniging van je darmen.

Ontspanning en gemak

Tijdens de gehele kuur is het goed om dagelijks minimaal een uur te bewegen. Fietsen of een wandeling, lekker in de buitenlucht. Sporten mag, maar ik adviseer geen zware krachttraining tijdens de kuur. Maak de kuur nog completer door op één of meerdere momenten een sauna te bezoeken. Ook een lichaamsmassage is heerlijk tijdens deze 14 dagen. Maak er vooral een feestje van.

Het is mogelijk een sapmachine te lenen tijdens de kuur zodat je zelf alle sapjes kunt bereiden, leuk om te doen en ook leerzaam. Maar misschien vind jij dit wel teveel gedoe. Ook dan is er een oplossing, we zoeken samen een pakket slowjuice sappen uit welke je ingevroren thuisbezorgd krijgt.

TotalDetox2018-54.jpg

“Bij TotalDetox voel je je meteen thuis. Rita is heel kundig en vol passie over haar werk. Wil je je darmen en je lijf eens goed reinigen, dan raad ik TotalDetox echt aan. Zelfs mijn man heeft de stap genomen en is overtuigd.”
— Erika

Meestgestelde vragen

+ Het lijkt me heel moeilijk om een tijd minder of niet te eten, ik weet niet of ik dat kan.

Door de manier waarop de kuur is opgebouwd, valt het altijd heel erg mee. De opbouwfase helpt om je lichaam goed voor te bereiden en je krijgt van mij alle informatie om goed voor je lichaam te zorgen. Tijdens de kuur kun je me ook altijd bereiken voor overleg. Als je het even zwaar hebt, help ik je er doorheen. Als er extra overleg nodig is over je voeding, overleggen we. Je doet het niet alleen!

+ Kan ik ook een kuur doen zónder de darmspoelingen?

Dat kan, maar juist de combinatie van darmspoelingen en de reinigingskuur versterkt elkaar en de spoelingen helpen je om de kuur goed door te komen. Het uitgangspunt van de reinigingskuur en het vasten is om je darmen even helemaal rust te geven. De darmspoelingen zorgen er voor dat alle vrijgekomen afvalstoffen je lichaam daarbij op een milde manier verlaten. Dat geeft niet alleen meer effect, het voorkomt ook vervelende detox-kwaaltjes zoals bijvoorbeeld hoofdpijn of huiduitslag.


Gratis adviesgesprek

Wil je eerst nog even overleggen voor je een keuze maakt?