Banaan walnoten ijs

Eindelijk zomer!
Tijd voor een lekker en gezond ijsje. Super eenvoudig te maken.

Voor 2 porties:

2 (zeer) rijpe bananen, hoe rijper hoe zoeter het ijs
klein handje walnoten (ongebrand & ongezouten)
1 theelepel geraspte kokos

optioneel: pure chocolade (minimaal 70%)

Bereiding

Snijd de bananen in plakken en vries ongeveer 4 uur in (langer is altijd goed, zelf heb ik een voorraad in een bakje in de vriezer).

  1. Haal de bevroren banaan 5 minuten voor gebruik uit de vriezer.

  2. Mix de banaan 3 minuten in een staafmixer, keukenmachine of blender (moet wel ijscrush functie hebben) tot een zachte crème. Niet te lang doordraaien, dan smelt het ijs te snel. Zet het dan even terug in de vriezer.

  3. Hak de walnoten in grove stukken en voeg toe.

  4. Strooi de kokos erover en maak eventueel af met geraspte pure chocolade.

Direct opeten of invriezen voor later gebruik.

Je kunt eindeloos variëren met dit recept, denk aan bijvoorbeeld kaneel, kardemom, andere fruit soorten. Net wat jij lekker vindt!

Tip: het eten van walnoten maakt je gelukkig. Deze noot bevordert de productie van het gelukshormoon (serotonine) in je hersenen.