Quinoa watermeloen salade

Het zonnetje schijnt dus hierbij een heerlijk salade recept!

Voor de salade:

1 kop quinoa
1/4 watermeloen
1 avocado
2 grote handen sla
1 rode ui
1 eetlepel citroensap
handvol basilicum en munt, fijn gesneden

Dressing:

4 eetlepels olijfolie
1 citroen, het sap
1 rode peper, fijn gesneden
1 teen knoflook, in plakjes
zout en peper

Garnering:

handje pompoenpitten
optioneel: feta

Bereiding

Bereid de quinoa volgens de gebruikaanwijzing en laat afkoelen. Maak dan de dressing: meng de olijfolie met het citroensap en de fijn gesneden rode peper. Breng op smaak met zout en peper, leg de plakjes knoflook erin en laat staan. Snij de watermeloen in blokjes, haal zoveel mogelijk pitjes eruit en meng met een eetlepel citroensap en zout en peper naar smaak. Snij de avocado in blokjes, hak de rode ui fijn en doe in een kom samen met de quinoa, de watermeloen, de sla en de kruiden. Haal de knoflookplakjes uit de dressing en meng de dressing al scheppend door de salade. Verdeel de salade over de borden of schep op een platte schaal en garneer met pompoenpitten en eventueel met feta.

Eet lekker!